Obhliadka pozemku – ako na to?

Zaujal Vás niektorý pozemok z našej ponuky natoľko, že zvažujete jeho obhliadku? S týmto stručným a prehľadným návodom to hravo zvládnete.

15.06.2024

Obhliadka pozemku Vám poskytne doplňujúce informácie o nehnuteľnosti, ktoré takpovediac z papiera vyčítať nedokážete. Je to jedinečná príležitosť zhodnotiť aktuálny stav pozemku, jeho rozmery a získať prehľad o lokalite, v ktorej sa nachádza. Zároveň ponúka možnosť, ako si preveriť napríklad jeho orientáciu či množstvo slnečného svetla. Jedine osobná návšteva Vám môže poskytnúť prvý dojem, ktorý dokáže do veľkej miery rozhodnúť o tom, či je pozemok pre Vás vhodný. 

V prípade, že ste pre obhliadku niektorého z pozemkov v našej ponuke rozhodnutý, prinášame Vám stručný návod ako na to. 

K väčšine pozemkov, ktoré inzerujeme, nájdete priamo v inzeráte GPS súradnice:

Tieto súradnice jednoducho skopírujete alebo prepíšete do Vami preferovanej navigačnej aplikácie (Apple Maps, Waze, Google Maps a pod.) alebo navigačného zariadenia a vyberiete si pre Vás najvhodnejšiu trasu:

Obhliadku pozemku je možné absolvovať samostatne, v čase a termíne, ktorý Vám najviac vyhovuje. 

Pre čo najjednoduchšiu orientáciu nájdete pri mnohých inzerátoch pozemkov nachádzajúcich sa v obci alebo jej blízkosti aj orientačnú mapku so základnými orientačnými bodmi a vyznačením trasy od niektorého z nich, pričom trasa pozemku býva popísaná i priamo v texte inzerátu:

V prípade, ak v inzeráte nie sú uvedené GPS súradnice, poprípade potrebujete s čímkoľvek pomôcť, môžete nás kontaktovať telefonicky, e-mailom alebo prostredníctvom nášho kontaktného formulára a my Vám radi pomôžeme. 

K poľnohospodárskym a lesným pozemkom v spoluvlastníckych podieloch (predávaných väčšinou vo väčších súboroch) súradnice ani obhliadky neposkytujeme.